Om

The eyes are useless
when the mind is blind

Jeg er en Leter. Tror jeg alltid har vært det. Tror ikke jeg leter etter noe spesielt, men jeg liker å være på let. Det åpner sinnet og gjør at man bobler over av spørsmål, i stedet for svar. Jeg leter overalt, men mest utendørs. Livet der er rikere enn innendørs. Og jeg liker å lete med hele meg. Både kropp og sinn.

Jeg er heldig. Jeg er frisk, har to flotte døtre og lærte mye av min tidligere samboer. Laila forsterket mitt lete-innstinkt. Hun har andre perspektiver enn meg. Og tilbyr fremdeles stadig vekk overraskende visdomsord som får meg til å innse at ting ser helt annerledes ut fra andre perspektiver.

Jeg leter med kroppen ved å løpe. Og padle. Relativt monotone aktiviteter hvor en, avhengig av intensitet, kan lete både på innsiden og utsiden av seg selv.

Jeg er en enkel person som prøver å etterleve noen verdier jeg enten har fått (typisk fra mine foreldre, venner, etc) eller funnet. Dette er mine verdier, og eneste grunn til å offentliggjøre dem her, er å være ærlig på hvor jeg står i forhold til viktige tema jeg skriver om. Jeg er langtfra ufeilbarlig og de som kjenner meg vet at jeg ikke alltid klarer å leve opp til mine egne idealer. Men jeg tenker det er verd å prøve. Det er en del av letingen 🙂

  • Vennlighet er dyden over alle dyder. Setter en vennlighet først, kommer mye av det andre av seg selv
  • Kjærlighet gjør oss ikke blind, men åpner øynene våre! Når man er glad i noen ser man dem for både hvem de er, og hva de kan bli.
  • Fysisk bevegelse skaper mental ro. Å trene, eller bare å bevege seg, gir fysisk og psykisk velvære. Det lærer deg dessuten mye om deg selv
  • Jeg tror bare på det jeg objektivt kan sanse. I min verden har det derfor ikke vært en allvitende, allseende gud – mens det guddommelige ved alt levende ligger mitt hjerte nær. Jeg lever nå. For meg selv og for mine medmennesker.